1.) Pregătire

Înainte de instalare, citiţi cu atenţie instrucţiunile. Asiguraţi-vă că dispuneţi de lungimea corectă a scurgerii.

instalace-01

2.) Plasarea

Fixaţi scurgerea pentru duş la locul ei, utilizând în acest scop şuruburile de ancorare puse la dispoziţie odată cu scurgerea. Ajustaţi înălţimea astfel încât să fie menţinută înclinarea corectă către scurgere. Utilizaţi în acest sens un boloboc pus pe guler pentru a alinia scurgerea în poziţia orizontală Conectaţi sifonul la conducta de evacuare.

instalace-02

3.) Betonarea

Turnaţi beton până la flanşa de izolare. Suprafaţa de beton întărit de până la 10 cm în jurul canalului de scurgere, ar trebui să fie acoperită de un grund.

instalace-03

4.) Hidroizolarea

Îndepărtaţi folia neagră care acoperă gulerul. Utilizaţi mai apoi banda de impermeabilizare, furnizată odată cu scurgerea. Amplasaţi-o pe întreaga lăţime a gulerului, de jur-împrejurul scurgerii. Partea proeminentă a benzii trebuie fixată de beton. Acoperiţi betonul cu un strat suplimentar hidroizolant, până la marginile canalului de scurgere, incluzând banda de pe gulere, sau utilizaţi o folie de impermeabilizare.

instalace-04

5.) Instalarea plăcilor

Aşezaţi plăcile. Spaţiul liber dintre plăci şi scurgere trebuie umplut cu un chit elastic.

instalace-05

Panta pardoselii

Pentru o scurgere corespunzătoare a apei este necesară menţinerea unei înclinaţii de minim 2% către scurgerea duşului. În practică, acest lucru înseamnă o diferenţă de 2 cm în înălţime pentru fiecare metru din suprafaţa pardoselii.

Este foarte important ca straturile izolatoare să fie aplicate în mod corect şi în ordinea corectă – consultaţi secţiunea de la pagina 25.

instalace-06-ro